Az Aruba Networks a vezeték nélküli hálózatbiztonság legkiemelkedőbb szakértője. Technológiájával olyan biztonságos Wi-Fi hálózatok építhetőek ki, ahol akár sok ezer, központilag menedzselt eszköz szolgálja ki a felhasználókat. Megoldásait olyan neves vállalatok és intézmények veszik igénybe, mint a Microsoft, a Google, a Yahoo vagy az E-bay. Hazánkban is számos referencia áll rendelkezésre, ezek közül a legkiemelkedőbb az ITD Hungary-nél történt implementáció, ami az ITBN-en elnyerte a 2010-es év legjobb referencia projektjének járó díjat.

Aruba Networks

Aruba WLAN Infrastruktúra termékek

Az Aruba Networks az egyetlen olyan gyártó aki megvalósította a teljesen vékony AP (Thin AP) alapú infrastruktúrát. Az Aruba hálózatában a felhasználók nem az Access Point eszközökhöz csatlakoznak, hanem a köpzonti vezérlést megvalósító wireless kontroller eszközhöz. Az Aruba vékony AP eszközei csak rádiós médiakonverterek, amelyek fogadják a 802.11-es Wi-Fi csomagokat, és megszakítás vagy terminálás nélkül egy titkosított kapcsolaton keresztül továbbítják a csomagokat a központi kontrollerhez.

Aruba WLAN Infrastruktúra Termékek

Az Aruba Wi-Fi infrastruktúrája jelentősen eltér a hagyományos Wi-Fi megoldásoktól és más gyártók vállalati Wi-Fi infrastruktúrájától. Az Aruba olyan technológia megoldásokat és újításokat használ, amelyek minden esetben – még a legterheltebb hálózatokban is – garantálják a vállalati szolgáltatások működését.

Aruba Instant

Az Aruba Instant 802.11n-es Access Pointokban valósítja meg a kontroller funkciók nagy részét, így segítségével kisebb (maximum 16 AP-ból álló) WLAN-rendszerek hozhatók létre.

Aruba Instant

Az Aruba Instant kisvállalati, kontroller nélküli vállalati WLAN-megoldás, amely 802.11n-es Access Pointokban valósítja meg a kontroller funkciók nagy részét, így segítségével kisebb (maximum 16 AP-ból álló) WLAN-rendszerek hozhatók létre. Az AP-k felszerelése után a levegőn keresztül egymást konfigurálják, így egy kisebb vállalati WiFi-rendszer néhány perc alatt kongifurálható.

Aruba Virtual Branch Network

Az otthonról dolgozó felhasználók, vagy a kisebb ügyfelekhez kitelepített munkacsoportok bár VPN-en keresztül elérhetik a központi erőforrásokat, mégsem tudnak teljes értékű munkát végezni, hiszen telefonkészülékeiket, okostelefonjaikat, tabletjeiket vagy nyomtatójukat nem tudják a VPN csatlakozásra ráfűzni.

Az Aruba Virtual Branch Network hálózatvirtualizációs megoldása ezekre a problémákra ad választ és hoz létre egységes hálózati infrastruktúrát a központban és a távolban dolgozó felhasználók számára. A megoldást a legnagyobb hazai IT biztonsági konferencia - az ITBN - 2010-ben az év biztonsági referencia projektje díjjal tüntette ki.

Aruba Virtual Branch Network

Az otthonról dolgozó felhasználók, vagy a kisebb ügyfelekhez kitelepített munkacsoportok bár VPN-en keresztül elérhetik a központi erőforrásokat, mégsem tudnak teljes értékű munkát végezni, hiszen telefonkészülékeiket, okostelefonjaikat, tabletjeiket vagy nyomtatójukat nem tudják a VPN csatlakozásra ráfűzni. Az Aruba Virtual Branch Network hálózatvirtualizációs megoldása ezekre a problémákra ad választ.

Aruba Wireless IPS

Integrált wireless IPS/IDS

Az Aruba kontroller integrált wIPS rendszere századmásodpercek alatt felismeri, majd akár méterre pontosan lokalizálja a támadásokat, felismeri a támadások vagy a leggyakoribb letapogatások szignatúráit (AirJack, NetStumbler, Kismet, stb.). A rádiófrekvenciás környezet védelméről szenzor-üzemmódú (AirMonitor vagy RFprotect) Access Pointok gondoskodnak, amelyek folyamatosan figyelik és értelmezik a hálózat működését, környezetét és szükség esetén beavatkoznak.

Aruba RFProtect wireless IPS

Az Aruba RFProtect integrált wireless IPS és spektrum analizátor képes megerősíteni a vállalati wifi hálózat határvédelmét és biztonságát, kiterjesztve a vállalati határvédelmet a wireless infrastruktúrára, és ellenállóvá teszi a teljes hálózatot a wireless alapú támadásokkal szemben.

Aruba AirWave

Platform- és gyártófüggetlen monitoring és menedzsment megoldás mobil hálózati infrastruktúrákhoz.

A laptopok és netbookok térnyerése mellett mára egyre inkább elterjedtek az olyan mobil hálózati eszközök, mint a tabletek, okostelefonok, Wi-Fi IP telefonok, VoIP-képes eszközök, kamerák és mérőkészülékek, amelyek a vállalati infrastruktúra részeivé váltak.

Aruba AirWave

Az Aruba AirWave platform- és gyártófüggetlen monitoring és menedzsment megoldás mobil hálózati infrastruktúrákhoz.

Aruba AirMesh

Az Aruba AirMesh routerek a következő generációs, kültéri MESH architektúrát valósítják meg.
Legyen szó ipari vagy más kültéri alkalmazásról, az AirMesh hálózatok stabil és nagy sebességű kapcsolatokat biztosítanak. Videó vagy VoIP alkalmazások, gyors adatátvitel, akár 90 km/óra sebességgel mozgó kliensek kiszolgálása: az AirMesh mindig elegendő sávszélességet és szakadásmentes adatkapcsolatot biztosít.

Aruba wireless mesh hálózatok

Az Aruba AirMesh routerek a következő generációs, kültéri MESH architektúrát valósítják meg. Legyen szó ipari vagy más kültéri alkalmazásról, az AirMesh hálózatok stabil és nagy sebességű kapcsolatokat biztosítanak. Videó vagy VoIP alkalmazások, gyors adatátvitel,  akár 90 km/óra sebességgel mozgó kliensek kiszolgálása: az AirMesh mindig elegendő sávszélességet és szakadásmentes adatkapcsolatot biztosít.

Bring Your Own Device (BYOD)

Az Aruba Bring Your Own Device (BYOD) szolgáltatása magában foglalja az eszkös-specifikus irányelvek végrehajtását, az eszköz láthatósági és az automata regisztrációs funkciókat.

Az Aruba megoldása egyszerű, biztonságos hálózati hozzáférést biztosít a munkavállalók részére, így probléma nélkül dolgozhatnak saját eszközeikkel a munkahelyi hálózatokon. Az ún. BYOD-jelenség az Aruba szerint a legégetőbb kérdés ma a hálózatbiztonság terén, különösen az okostelefonok és tabletek terjedésének növekedésére való tekintettel.

Aruba Mobile Device Access Control (MDAC)

Az Aruba Mobile Device Access Control (MDAC) megoldása már a Cisco rendszerekre is telepíthető, így a Cisco ügyfelei engedélyezhetik készülékükön az Aruba Bring Your Own Device (BYOD) szolgáltatását, mely magában foglalja az eszkös-specifikus irányelvek végrehajtását, az eszköz láthatósági és az automata regisztrációs funkciókat.

Aruba virtuális vállalati architektúra (MOVE)

Az okostelefonok megjelenésével és a mobilkommunikációs piac fejlődésével a vállalatoknak új informatikai kihívásokkal kell szembenézniük. Konkrét és potenciális problémát jelent a wifi-képes mobilok védelme, a kockázatok csökkentése mellett azonban a gyors szolgáltatás és a hálózattal kapcsolatos alacsonyabb költségek sem elhanyagolható tényezői a megoldásnak.

Alapvetően változnak az IT biztonsági trendek. A szerver- és adatközponti konszolidáció, a hosztolt virtuális asztali és a cloud technika megváltoztatták a hálózati szolgáltatások és a LAN kiépítése iránti követelményeket.

Ezekre a növekvő kihívásokra keres megoldást az Aruba Mobile Virtual Enterprise architektúrája, mely a korábbi PC-alapú hálózatokra épít. Miközben kimondottan az új trendekre összpontosít, biztosítja a rugalmas átállást a hagyományos vezetékes hozzáférésű hálózatokról.

Aruba Mobility Access Switch-ek

Az Aruba Mobility Switch-ek kulcsrészét képezik az Aruba mobil virtuális vállalati architektúrájának, lehetővé téve a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok natív összekapcsolását, akár 50 százalékkal csökkentve a telepítési költségeket, 70 százalékos működési megtakarítással.