A Gemalto a világ vezető digitális felhasználó azonosító, aláíró- és kriptográfiai eszköz-gyártója. Nem csak az alkalmazások fejlesztésében vesz részt, hanem a token és smartcard eszközök teljes gyártási folyamatát maga végzi, így nem kötődik egyetlen más gyártóhoz vagy eljáráshoz sem. A Gemalto többek között PKI tokeneket, smart cardokat, OTP-tokeneket, SMS OTP kombinált termékeket, ajtónyitóval kombinált smart cardokat (converged badge) gyárt

Gemalto

Smart cardok

A Gemalto smartcard-alapú eszközök a kártyák egyedi grafikai arculata alapján lehetővé teszik a vizuális azonosítást.
A céges arculatnak megfelelően nyomtatott kártyatest kiegészíthető sorszámmal, névvel, biztonsági színkóddal és színes fényképpel, mely az élőerős őrség számára elősegíti a felhasználó felismerését.

.NET és biometrikus smartcard

A .NET alapú smartcard kártya legnagyobb előnye, hogy nincs szükség külön alkalmazásra, a Microsoft rendszerek közvetlenül támogatják, szoftver (midleware, CSP) installálása nélkül lehet használni, amely nagyon kedvező a működtetés szempontjából.

Gemalto TOP Java Card

A Gemalto JAVA alapú smartcard nagyon rugalmasan használható kártya és többfajta PKI applet (Java kártya alkalmazás) mellett elektronikus és loyalty alkalmazást (MPCOS applet) is tartalmazhat. A PKI funkciókhoz middleware szükséges, amely az operációs rendszerhez és alkalmazásokhoz integrálja a kártyát.

Gemalto TPC smartcard

A Classic Trusted PKI Card (TPC) alapú Gemalto kártyák a vállalati PKI infrastruktúrákhoz és alkalmazásokhoz lettek kifejlesztve. A PKI alkalmazásokhoz illesztést a TPC kártyára feltöltött Classic JAVA alkalmazás teszi lehetővé.

.NET v2+ bio

A .NET bio kártyák integrált, middleware nélküli biometrikus azonosítást tesznek lehetővé Windows 7, XP és Vista környezetben. Az ujjlenyomat kiválthatja a PIN kód ellenőrzést, de használatával akár háromkomponensű azonosítás is megvalósítható, ahol a tanúsítvány és a PIN kód mellett a felhasználó ujjlenyomata is szükséges a hitelesítéshez.

.NET Display Card

A .NET Display Card ötvözi a .NET kártyák és az OTP tokenek tulajdonságait.

OTP Display Card

Az OTP Display Card ugyanazokkal a funkciókkal bír, mint az Easy OTP Token csak a megjelenésükben van eltérés. A Display Card egy bankkártya méretű eszköz nyomó-gombbal és kijelzővel, így könnyedén hordozható akár pénztárcában is.

Tokenek és olvasók

A Gemalto token eszközeinek legnagyobb előnye, hogy bármely smartcard belehelyezhető a tokenekbe, így flexibilisen lehet összeállítani az erős azonosítási rendszert, és persze nincs szükség smartcard olvasókra, a számítógép USB portjához csatlakoztatható a token.

Easy OTP Token

Az Easy OTP token használatával egyszerűvé válik a biztonságos távoli bejelentkezés erős azonosítással. A felhasználó nagy biztonság mellett kényelmesen tudja elérni a vállalat erőforrásait, hiszen csak egy gombnyomásra van szükség, hogy megkapja az egyszer használatos jelszót. 

USB eSeal Token

Az eSeal token olyan integrált eszköz, amely tartalmazza az olvasó eszközt és a TPC IM vagy TOP IM GX4 kártyát is

SA .NET Dual

Az SA .NET Dual token segítségével nincs szükség külön olvasóra, PKI kártyára és OTP eszközre. Maximális rugalmasság mellett kínál PKI és OTP funkciókat. Az eszköz tartalmaz egy .NET smart card chipet, amelyet közvetlenül a Microsoft tanusító rendszereiből lehet megszemélyesíteni.

Smart Guardian (SG)

Kifejezetten kormányzati célokra kifejlesztett megoldás; erős azonosítás és adattárolás egy eszközben. FIPS-es verzióban is rendelhető.

USB Shell Token

A Shell Token egy intelligens kártya tulajdonságait biztosítja egy USB kulcs formájában, ideális azoknak, akiknek a biztonság mellett a könnyű és praktikus hordozhatóság a fontos.

Gemalto Mobile OTP

A Gemalto Mobil OTP lehetőséget biztosít arra, hogy erős azonosítást vezessünk be anélkül, hogy újabb eszközöket kellene a felhasználóknak biztosítani.

Gematlo SMS OTP

Kétfaktoros autentikációt biztosít egyszerűen, normál SMS-t használva. A telefonokra nem szükséges extra szoftver, a belépéshez szükséges egyszer-használatos jelszót a Gemalto SAS szerver küldi a telefonra SMS formában.

Smart card olvasók

A hagyományos soros vagy USB alapú smartcard olvasók mellett a Gemalto a laptopokba helyezhető PC Card és PC Express alapú olvasókat, illetve pinpaddal integrált olvasókat is gyárt.

USB olvasók, laptop kártyák, pinpadok

A Gemalto számos olvasót forgalmaz, amelyek akár külsőleg csatlakoztatva, akár a számítógépbe szerelve képesek olvasni az azonosító eszközöket.

A hagyományos soros vagy USB alapú smartcard olvasók mellett a Gemalto a laptopokba helyezhető PC Card és PC Express alapú olvasókat, illetve pinpaddal integrált olvasókat is gyárt.

Biztonsági menedzsment rendszerek

A Gemalto erős autentikációs infrastruktúra menedzsment rendszerek bevezetésével az alkalmazás-, a hálózati és távoli elérések sokkal biztonságosabbá tehetőek, illetve megvalósítható a single-sign-on hozzáférési elv, ahol a felhasználó egy eszközzel lesz képes elérni a vállalat összes erőforrását.

Erős autentikációs infrastruktúra

Az erős azonosítás úgynevezett kétfaktorú azonosításra épül, ahol nem elegendő ismerni a felhasználó nevét és jelszavát, hanem birtokolni kell magát az azonosító eszközt is.