print

GFI MailArchiver

Központi e-mail archiválás és mentés Exchange és Lotus szerverekhez

A legtöbb cégnek problémát okoz a nagymennyiségű elektronikus levelezés kezelése, tárolása és mentése.
 
A visszakeresés ekkora adatmennyiség esetén meglehetősen lassú, körülményes és rengeteg erőforrást felemésztő folyamat. Ezen változtat a GFI MailArchiver, amely az Outlookba integráltan vagy egy webes felületen teszi elérhetővé a felhasználók számára a levelek visszakeresését és rendezését.
 
Egy esetleges adat- vagy levél elvesztés esetén a felhasználó vagy az üzemeltető egyetlen kattintással töltheti vissza a levelet vagy leveleket a központi archívumból.

Mire használhatjuk a GFI MailArchiver-t?

Minden Exchange szerver üzemeltető tudja, hogy a levelek mentése, a régi levelek eredeti állapotban való megőrzése és visszakereshetősége hónapról hónapra nehezebb. Nem csak a tárkapacitás folyamatos csökkenése jelent gondot, de a rendezés és visszakeresés sebessége is csökken.

 
A legtöbb Exchange-üzemeltető találkozott már azzal a problémával, hogy a levelezőszerver teljesítménye a tárolt levélmennyiség miatt folyamatosan csökken, de az archív leveleket nem törölheti a rendszerből, mert a felhasználók szeretnének hozzáférni akár évekre visszamenőleg is a levelezésükhöz.
 
A megoldást a GFI MailArchiver levelezésarchiváló megoldása jelenti. A GFI MailArchiver for Exchange lehetővé teszi a külső és belső levelezés Exchange-től független adatbázisba mentését. Bevezetésével a felhasználók egy könnyen kezelhető webes keresőfelületen keresztül érhetik el régebbi levelezéseiket, így az archivált leveleket nem az Exchange-szerver tárolja, hanem egy jól indexelt és gyorsan kereshető adatbázis.

Tulajdonságok


Miért válasszuk a GFI MailArchivert?

- Az Outlook támogatás gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a munkavállalók archivált e-mailjeihez

- Szerverek teljesítményének növelése – a központi levélarchiválás segítségével

- Karbantartási költségek csökkentése – a PST-mentes környezet kialakításával

- Tesztelt és bevált megoldás – több tízezer IT adminisztrátor ajánlásával

- Licenszek már 102.400 Ft + ÁFA-tól

Egyszerű integráció Exchange és más l­evelező szerverekkel

A GFI MailArchiver felhasználja az Exchange szerver (2000/2003/2007/2010) archiváló funkcióit, de míg a legtöbb hasonló megoldás módosít az Exchange adatbázisában található leveleken és lecseréli azokat a saját adatbázisára mutató linkekre, addig a GFI MailArchiver párhuzamosan működik, letölti a leveleket, a csatolt fájlok tartalmát indexeli és tömöríti, végül archiválja a leveleket saját SQL vagy Firebird adatbázisába, így az Exchange szerveren teljesen felszabadítható a hely.

A GFI MailArchiver a párhuzamos működésnek köszönhetően nem csak az Exchange-szerverekkel, de minden olyan levelezőszerverrel együttműködik, amely támogatja az IMAP protokollt és az ActiveDirectory-t.

Outlook támogatás

A felhasználók egyszerűen hozzáférhetnek az archivált leveleikhez a beépülő Outlook plugin segítségével. Így nem kell külön alkalmazást használniuk a régi levelek eléréshez, és az ismerős megjelenés miatt a használat is problémamentes.

A vállalati levelezés központi archiválása

Legyen szó egy vagy több vállalati levelezőszerverről, a GFI MailArchiver segítségével egy központi levélarchívum építhető fel. A régi levelezés külső adatbázisba archiválása biztosítja, hogy a szerver teljesítménye ne csökkenjen a tárolt levelek mennyisége miatt. Kise­bb email forgalmú vállalatok esetében nem szükséges SQL szervert vásárolni, a GFI MailArchiver támogatja az ingyenes Firebird adatbázis-kezelőt is.

Helytakarékos tárolás

Az Exchange tárolási módszeréhez képest a GFI MailArchiver menet közben tömöríti ki és be a csa­tolt állományokat, ami jelentős helymegtakarítással szolgál.

A PST alapú tárolással szemben akár 70-80%-os helymegtakarítás érhető el. További előnye a GFI MailArchivernek, hogy a több címzettnek elküldött levelek csatolmányait csak egy példányban menti el.

Lehetőség bizonyos felhasználók leveleinek kihagyására

Ha szükség van rá, a GFI MailArchiver for Exchange figyelmen kívül hagyja bizonyos felhasználók ki- és/vagy bejövő levelezését.

Szabályrendszer alapú megőrzés

Lehetőség van olyan szabályrendszer kialakítására, amely biztosítja, hogy csak vállalati szabályzat előírásának megfelelő levelek, és azok is csak az előírásban megadott időpontig őrződjenek meg. Például, ha az ügyfelekkel történő levelezés megőrzése öt év, de a kiküldött marketing hírlevek megőrzése 1 év, a szabályrendszer biztosítja, hogy a két kategória levelei csak a megadott időpontig őrződjen­ek meg.

PST-mentes környezet és egyszerű migráció

A GFI MailArchiver biztosítja, hogy eltűnjenek a nagyméretű PST fájlok, amelyek kezelése és mentése körülményes és nehézkes. A web felületen keresztül a felhasználók elérhetik régi leveleiket, nincs szükség a PST fájlok tárolására.

A migráció folyamatában az agent alapú PST Exporter és a GFI MailArchiver Import Service segítségével a felhasználók számítógépein tárolt korábbi levelek a központi adatbázisba töltődnek át, így egyszerűen és gyorsan elvégezhető a migráció, a régi PST fájlok pedig törölhetőek.

Indexelésnél skálázható erőforrás-használat

A GFI MailArchiver-ben meghatározható, hogy a rendszer mely nyelvtámogatással végezze az indexelést. Az indexelés folyamata megállítható és bármikor folytatható, ezzel szabályozva az erőforrás felhasználást.

Megfelelés a nemzetközi elvárásoknak

A GFI MailArchiver bevezetése és a teljes vállalati email forgalom archiválása segít megfelelni a Sarbanes-Oxley Act 2002, a Security and Exchange Comission (SEC), E-Comm Act 2000, BS7799-2:2002, Enterprise Act 2002 rendelkezésekben előírtaknak.

Auditálható archiválás, adat visszatöltés, nyomon követés és megőrzés

A GFI MailArchiver segítségével archivált levelek a központi email adatbázisban már nem módosíthatóak, a levelek eredeti állapotukban őrződnek meg. Lehető­ség van az archivált levelek mentésére/visszatöltésére az archívumból szabványos levélformátumba. Minden művelet (keresés, visszatöltés, csatolmány-exportálás, stb.) rögzíthető és auditálható.

Bárhonnan hozzáférhető levelezés

A GFI MailArchiver biztosítja, hogy felhasználók a világ bármely pontjáról hozzáférjenek a leve­leikhez, még akkor is, ha azokat a levelezőjükből kitörölték. Az adminisztrátor vagy a felhasználó egyetlen kattintással visszatöltheti a levelet a köz­ponti adatbázisból a levelezőprogramba vagy a le­velezőszerverre.

Fejlett keresési lehetőségek a csatolmányokban is

A központi adatbázisban tárolt levelek gyorsabban és egyszerűbben kereshetőek, mert a GFI MailArchiver nem csak a levelek szövegét, de a csatolmányok (Office dokumentumok, PDF, ZIP, stb.) tartalmát is tárolja. A keresési feltételek elmenthetőek, és a későbbiekben bármikor újra előhívhatóak és lefuttathatóak.

Archiválás MS SQL Express adatázisba

A GFI MailArchiver 6.3 újdonsága, hogy képes együttműködni a Microsoft SQL Express verziójával.
Mint ismert a Microsoft SQL Express-ben a maximális adatbázis méret 4 GB. Ha ezt a méretet eléri az adatbázis, akkor a GFI MailArchiver nem képes a továbbiakban leveleket archiválni. 
A GFI MailArchiver új funkciója az "Archive Store", melynek feladata, hogy a 4 GB-os határ elérésekor automatikusan új Microsoft SQL Express adatbázisba kezd dolgozni, így a levelek folyamatos archiválása biztosított.

További funkciók

- Több adatbázis egyidejű támogatása és automatikus - adatbázis-menedzsment
- Nyomtatási támogatás
- Felhasználók kivétele az archiválási sorból
- Többnyelvű kezelőfelület

Rendszerkövetelmények

  • Hardver: CPU: 2 GHz, RAM: 512 MB (minimum) 2 GB (ajánlott), HDD: 150 MB
  • Szoftver: Windows Server / SBS 2003/2008
  • Levelező szerver: Exchange 2003/2007/2010
  • Egyéb: Adatbázis háttér: Firebird, MS SQL 2000 vagy újabb, NET Framework 2.0, ASP .NET 2.0, IIS SMTP és WWW, Internet Explorer 7 vagy újabb, MDAC 2.6, MAPI CCDO 1.2.1 (külön szerver esetén)

Képernyőképek

A GFI MailArchiver az első használatnál segít a konfigurálásban

A GFI MailArchiver az első használatnál segít a konfigurálásban

 

A GFI MailArchiver megmutatja az általános működési statisztikákat és monitoringokat

A GFI MailArchiver megmutatja az általános működési statisztikákat és monitoringokat

 

Az archív tároló menedzsmentje

Az archív tároló

 

mobil eszközök támogatása

Mobil eszközök támogatása

Árak

GFI MailArchiver Árak
10 e-mail fiókra   102 400 Ft
25 e-mail fiókra   224 000 Ft
50 e-mail fiókra   384 000 Ft
100 e-mail fiókra   704 000 Ft
>100 e-mail fiókra   Hívj Bennünket!

 

Áraink tájékoztató jellegű ajánlott nettó végfelhasználói árak és nem számítanak ajánlattételnek. Konkrét árajánlatot itt, vagy viszonteladóinknál tudsz kérni!

MailInsight – Üzleti intelligancia kimutatás

A GFI MailArchiver segítségével egyszerűen kinyerhetőek olyan információk, amik a vállalaton belüli levelezéssel kapcsolatosak. Egyes felhasználókra vagy akár a teljes vállalatra kimutathatók  a kommunikációs folyamatok: melyik ügyféllel tartjuk a legtöbb kapcsolatot, milyen válaszidővel rendelkeznek a felhasználók, ki használ illetlen kifejezéseket, munkaidőn túli levelezések, inaktív felhasználók stb. 

2 új MailInsight riport a GFI MailArchiver 2012-es verziójában:

Internal spammers: Belső levelezési spammerek ripotolása

Out if Office riport: munkaidőn kívüli levelezésekről riportol segítve az esetleges adatszivárgások felderítését