print

GFI MailEssentials

Ma a vállalatok bejövő email forgalmának legnagyobb részét a nem kívánatos (SPAM), veszélyes tartalmú vagy támadó szándékú levelek teszik ki.
 
A probléma a kezdeti bosszantó kategóriából olyan hálózatbiztonságra kockázatos jelenséggé nőtte ki magát, amelyre az informatikai biztonsági stratégiának megfelelő választ kell adnia.
 
A GFI MailEssentials olyan szerveroldali SPAM- és rosszindulatú tartalom elleni védelmet kínál, amely szükségtelenné teszi a munkaállomásokon anti-spam szoftverek telepítését és azok mindennapos karbantartását.
A GFI MailEssentials gyorsan telepíthető akár a vállalati Exchange szerverre is, és a spamszűrés után képes a beérkező leveleket a felhasználók Outlook mappáiba rendezni.
 
Egyszerűen konfigurálható, öntanuló Bayes-féle algoritmusának és kifinomult SPAM-szűrő módszerinek köszönhetően alacsony téves riasztási arány mellett képes távol tartani a rosszindulatú leveleket a vállalati hálózattól.
 
A biztonsági szolgáltatások mellett számos email-menedzsment lehetőséggel igyekszik segíteni a hálózatok üzemeltetőit: az automatikus POP3 letöltés-kezelő, a levélarchiválási és nyomonkövetési szolgáltatás, a levelezőszerver modul vagy a riportolási lehetőségek teszik egyszerűbbé a levelezőrendszerek üzemeltetését.

Tulajdonságok


Miért válasszuk a GFI MailEssentials-t?

- Világelső szerveres antispam szoftver, verhetetlen árral

- Több mint 80.000 felhasználó és több mint 60 díj

- Legmagasabb spam felismerési mutató (99% felett) – a beépített két vírusmotor segítségével

- Támogatás az iparág vezető üzenetküldő platformjaira, beleértve a Microsoft Exchange 2000, 2003, 2007, 2010-et és a Lotus Domino-t

- Licenszek már nettó 72.000 Ft-tól!

Bayes-féle szűrési technológia

A GFI MailEssentials a Bayes-féle spamszűrési technológiát használja, hogy azonosítsa a SPAM mintákat az üzenetek tartalmában. A kulcsszó ellenőrzés helyett (bár erre is lehetőség van) a GFI MailEssentials szűrője az üzenet egészét átvizsgálja. A Bayes-féle szűrés a világ egyik legelismertebb módszere a SPAM levelek felismerésére, mert matematikai algoritmust használ a levél tartalom elemzésére.

-  A teljes üzenetet elemzi, nem csak kulcsszavakat vagy ismert SPAM szignatúrákat

-  Képes tanulni a kimenő levelekből (HAM), ezáltal kevesebb téves felismerés mellett szűri ki a SPAM leveleket

-  Magától alkalmazkodik az új SPAM levelek és érvényes levelek megtanulásával

-  Az öntanulással létrejött felismerési mintakészlet egyedileg illeszkedik a vállalatra, így tökéletes védelmet biztosít

-  Többnyelvű és nemzetközi, hiszen a tanuló folyamatok alapján a Bayes-féle algoritmus képes bármilyen nyelvű levelet értelmezni.

Spam karantén

A spam karantén az ügyfelek által régóta kért lehetőség. Segítségével a felhasználók még egyszerűbben kezelhetik a spameket, ezzel is tehermentesítve a klienseket és egyszerűbbé téve a spamek kezelését és szűrését.

SpamRazer™ szűrési technológia

A SpamRazer™ anti-spam motor növeli a spam elleni védelmet és blokkolja az új, ismeretlen formátumú spam leveleket.

Jelentéskészítés a karanténba funkció

Lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy egyszerűen átnézzék és engedélyezzék a karanténba helyezett, amúgy nem odavaló e-maileket.

Greylisting

Elutasítja a nem azonosított mail szerverekről érkező e-maileket, például azokról a mail szerverekről érkezőket melyeket spammerek használnak.

Egyszerűen tanítható, „public folder” alapú SPAM szűrő

A megfelelő mappákba másolva a SPAM és HAM (tiszta) leveleket egyszerűen tanítható a Bayes-féle szűrő, növelve találati arányt és csökkentve a téves felismerést.

A megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók a már megszokott „drag and drop” technikával ­egyszerűen vehetik fel a feladókat a fehér vagy feketelistákra, csökkentve ezzel az adminisztrációt.

Szerver oldali anti-spam és anti-phishing megoldás

A GFI MailEssentials szerver oldali antispam megoldás, telepíteni csak a levelező szerverre (pl. Exchange vagy Lotus Notes) vagy az email átjáróra kell, így szükségtelenné teszi a munkaállomásokra történő anti-spam szoftverek telepítését és karbantartását.

A munkaállomás alapú anti-spam megoldásoknál a felhasználókat ki kell képezni az anti-spam szabálykészletek létrehozásáról és használatáról, és természetesen időt kell szakítaniuk a szabályok folyamatos karbantartására.

Automatikus engedélyező lista (autowhitelist)

Az engedélyező listák alkalmazásával az üzemeltető biztosíthatja, hogy a GFI MailEssentials bizonyos feladók vagy domainek leveleit, vagy akár a meghatározott kulcsszót tartalmazó levelet ne tekintse SPAM levélnek, így akár nagyon szigorú szabályrendszer mellett sem fognak az értékes tartalmú levelek elveszni.

A GFI MailEssentials automatikusan hozzáadja az üzleti partnereket az engedélyező listákhoz, ezzel felesleges adminisztráció nélkül csökkenti a hamis riasztásokat.

Saját és külső DNS BlackList támogatás

A GFI MailEssentials képes együttműködni a legismertebb DNS blacklist szolgáltatásokkal (ORDB, a SpamHaus, a Spamcop vagy az RBL), amelyek az ismert SPAM küldők naprakész adatbázisait tartalmazzák.

Amennyiben a küldő levelező szerver szerepel a listákon, a GFI MailEssentials automatikusan SPAM-nek minősíti a levelet. Természetesen az üzemeltetőnek lehetősége van saját DNS tiltólista létrehozására is.

SPF és SURBL listák támogatása

Az adminisztrátorok által beállított sorrendben több SURBL szerveren is ellenőrizhető a levelek tartalma. Bővebb információ a http://www.surbl.org oldalon található.

Védelem a létező címek felderítése (directory harvest) ellen

A SPAM küldők gyakran kitalált címekre próbálnak levelet küldeni, és így új, létező címeket felderíteni.

A levelezőszerverek automatikusan hibaüzenetet kézbesítenek a feladónak arról, hogy a keresett email cím nem létezik, így a SPAM küldő pontosan tudni fogja, hogy milyen címek léteznek a levelezőszerveren.

A GFI MailEssentials akár már SMTP szinten is ellenőrzi a bejövő levél összes címzettjét az elérhető címtárakban, és ha nem található meg bennük a címzett, hibaüzenet nélkül SPAM-nek minősítheti a levelet.

Spamek rendezése közvetlenül a lomtárba

Az Exchange integrációnak köszönhetően rugalmasan kezelhető, hogy mi történjen a SPAM levelekkel.

Törlés, áthelyezés, továbbítás egy nyílt címre vagy automatikus mappába helyezés a felhasználó fiókjába, mindezek a MailEssentials-ben Exchange szerver oldali szabályok létrehozása nélkül megoldhatóak.

Levélfejléc analízis és kulcsszó-ellenőrzés

A GFI MailEssentials-ben található intelligens levélfejléc ellenőrző azonosítja a hamisított fejléceket, kódolt IP-t, érvénytelen domainről származó leveleket, és a fejléc kulcsszavas vizsgálata alapján felismeri a SPAM mutációkat is.

Új levelezőpartnerek vizsgálata

Azoknak a feladóknak a levelei, akikkel korábban még nem történt levélváltás és nem tartalmaznak SPAM-et, egy elkülönített mappába kerülnek, ezáltal a felhasználó jobban áttekintheti a levelezését és meggyőződhet arról, hogy az új levelezőpartner nem jelent veszélyt.

Spam és e-mail használati riportok

Minden részletre kiterjedő kimutatások kérhetők a ki és bejövő levelekről. A szabályok eredményessége és a felhasználók aktivitása is mérhető, vagy akár a domainek forgalma is megjeleníthető.

Spam Digest

A Spam Digest egy összesítő e-mail a rendszerüzemeltetőnek vagy a felhasználóknak a beérkező és blokkolt SPAM levelekről.

Szabályozható, hogy napi, heti, vagy havi rendszerességgel kapjanak az illetékesek összesítést, és a kimutatások felhasználhatóak további statisztikakészítésre vagy SPAM-nek minősített, de mégis hasznos információt tartalmazó levelek visszanyerésére.

Testre szabható fejléc/lábléc és jogi közlemények

A levelek fejléce és lábléce csoport vagy akár felhasználói szinten megadható és változók segítségével szabadon alakítható HTML vagy szöveges formátumban.

Problémamentes Exchange-integráció

A GFI MailEssentials egyszerűen integrálható Microsoft Exchange 2000/2003/2007/2010 levelezőszerverekhez. Az Exchange szerverre telepítve nincs szükség plusz email átjáró üzemeltetésére és karbantartására. Támogatja a régebbi Exchange 5.5 rendszereket, és képes együttműködni Lotus Notes vagy más SMTP szerverekkel.

Levelezőlisták és hírlevelek

A levelezőlistákkal lehet a leghatékonyabban kiküldeni a céges hírleveleket, mivel átveszi a fel- és leiratkozások adminisztrációjának a terhét.

A hagyományos levelezőlisták üzemeltetése és karbantartása drága és bonyolult, és nem integrálható az Exchange szerverrel, de a GFI MailEssentials Listserv szolgáltatása összekapcsolható a vállalati levelezőszerverrel, és képes együttműködni Microsoft Access vagy Microsoft SQL adatbázisokkal is.

Rendszerkövetelmények

  • Windows 2003/XP/2008/2008 R2;
  • IIS5 SMTP service a levelek továbbítására;
  • Microsoft Exchange server 2010, 2007, 2003, 2000, -5.5, 4.5;
  • Lotus Domino 6 vagy más, SMTP kompatibilis levelezõszerver;
  • Microsoft Message Queueing Services (listszerver szolgáltatáshoz);
  • Microsoft .NET Framework 2.0.

Képernyőképek

 

GFI MailEssentials kezelőfelület a beáramló e-mailek statisztikáját mutatja

GFI MailEssentials kezelőfelület a beáramló e-mailek statisztikáját mutatja

 

Több mindent tehetünk a spamnek jelölt e-mailekkel

Több mindent tehetünk a spamnek jelölt e-mailekkel

 

A Bayesian szűrés segíti a legmagasabb spam felismerési ráta elérését

A Bayesian szűrés segíti a legmagasabb spam felismerési ráta elérését

 

A felhasználók átnézhetik a spamnek jelölt e-mailjeket

A felhasználók átnézhetik a spamnek jelölt e-mailjeket

 

A GFI MailEssentials ellenőrzi az e-mail fejléceket

A GFI MailEssentials ellenőrzi az e-mail fejléceket

 

Növeljük a spam felismerést a SpamRazer motor segítségével

Növeljük a spam felismerést a SpamRazer motor segítségével

Árak

GFI MailEssentials

Árak
10 e-mail fiókra     72 000 Ft
25 e-mail fiókra     144 000 Ft
50 e-mail fiókra   240 000 Ft
100 e-mail fiókra   368 000 Ft
>100 e-mail fiókra   Hívj Bennünket!

 

Áraink tájékoztató jellegű ajánlott nettó végfelhasználói árak és nem számítanak ajánlattételnek. Konkrét árajánlatot itt, vagy viszonteladóinknál tudsz kérni!