Websense viszonteladóink:

Hírek, újdonságok

2012. április 6. | 12:11

Második alkalommal rendeztük meg IT biztonsági napjainkat, ahol a legérdekesebb információvédelmi technológiákat, megvalósult projekteket, továbbá két új gyártónkat (PHD Virtual, ThinPoint) ismerhette meg a közel ötszáz fős szakmai közönség.

2011. június 8. | 17:46

A Websense tartalombiztonsági platformának új verziója, a Triton 7.6 új terméket vezet be a palettára. A Websense Email Security Gateway fontos eleme a Websense web, adat- és email biztonsági megoldásainak.

2011. május 23. | 14:27

Többi gyártónkhoz hasonlóan a Websense is közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését. Gene Hodges ügyvezető igazgató szerint a folyamatosan növekvő piaci versenyben is tartja pozícióját a Websense, ami nagyban köszönhető az olyan termékek piaci népszerűségének mint a kombinált biztonsági megoldást biztosító Triton.

print

Websense Data Security Suite

DLP – Data Leak Prevention

A DLP napjaink slágertémája, azonban már abban sincs konszenzus az egyes piaci szereplők között, hogy mint jelent ez a három betű.

A számtalan névfeloldási lehetôség közül a Websense azt választotta, amely a leginkább fókuszál az információra és a megelőzésre.

A Gartner, az IDC és a Forrester által egyaránt vezetőnek minősített technológia ugyanis nem állományokra koncentrál, hanem az információra, legyen az bármilyen formában tárolva vagy továbbítva.

A Websense Data Security Suite monitorozza a vállalaton belüli adatmozgást és megakadályozza az adatkezelési szabályok megsértését, vagy érzékeny adatok hálózatból való kijutását.


Tulajdonságok


PreciseID technológia

A Websense DLP-megoldásának egyik alapköve a PreciseID technológia, mely egyedülálló pontossággal ismeri fel az információt.

Legyen szó egy adatbázisról, melynek egyes rekordjait meghatározott számú mezőből ismerjük fel, vagy egy szöveges dokumentumról, melyből csak egyetlen bekezdést próbálnak elküldeni, a PreciseID nagy pontossággal ismeri fel a véletlenül vagy szándékosan kiszivárogtatott információt.

Több konkurens megoldástól eltérően nem az állományokat jelöli meg, hanem az információt indexeli, így akár újragépelés vagy nyomtatás esetén is biztos felismerést nyújt.

Szabályrendszer

A Websense Data Security Suite-nál az információ van a középpontban. Az információ paraméterei alapján határozhatók meg a szabályok, így előírhatjuk, hogy kire és milyen információra vonatkozzon egy szabály, mely címzettnek és milyen csatornán közlekedő adatot szeretnénk vizsgálni.

A szabályrendszer alapján eldönthetô, hogy egy információ kijuthat, csak naplózva legyen, karanténozzuk vagy teljesen blokkoljuk.

Ezen rugalmas szabályrendszer biztosítja, hogy a DLP rendszer alkalmazkodjon az üzleti folyamatokhoz, és ne az utóbbit kelljen átalakítani a megoldást kedvéért.

A Websense DSS architektúra

A Websense Data Security Suite több modulból épül fel, melyek egymástól külön, de együttműködve üzemelnek.

Lehetőség van arra is, hogy lépésről lépésre alakítsuk ki a DLP infrastruktúrát, így nem szükséges hatalmas beruházásra vállalni elkötelezettséget, bizonytalan célokat kitûzve egy sok hónapos vagy éves projectben. Kezdetben akár csak monitorozással, majd késôbb lépésrôl lépésre blokkolva a bevezetés lépcsői előre tervezhetők.

Az alacsonyabb kockázat, a kisebb kezdeti beruházás biztosítja, hogy a DLP ne csak beszédtéma legyen, hanem sikeres projecteket lehessen megvalósítani.

A Websense DSS rendszerbe épülése

adatbázis-szerverek

Bármely ODBC-kapcsolattal rendelkező adatbázis-szerverben található információ indexelhető, illetve a Websense DSS által lefedett bármely ponton felismerhető az innen szivárgó információ

 

file és SharePoint szerverek

A file- és SharePoint szervereken tipikusan a könyvtárstruktúra alapján határozzuk meg a biztonsági klasszifikáció szintjeit, az itt tárolt információt indexelve biztosíható a késôbbi felismerés.

 

nyomtatószerverek

A nyomtatószervereken OCR-technológiával ismerjük fel a nyomtatandó információt, a unicode rendszer segítségével nyelv- és karaktertípustól függetlenül.

 

web- és e-mail átjárók

A Websense Data Security Suite integrálódik a Websense webtartalom-szűrő és e-mail tartalomszűrő termékeivel, ezen csatornákat is egyedülálló hatékonysággal kontroll alatt tartva.

 

tetszőleges hálózati szegmens

A Websense Data Protect modul bármely hálózati szegmensbe telepíthető egy önálló szerverre, mely snifferként az adatfolyamot megfigyelve vagy bridge-ként abba láthatatlanul beépülve a hálózat tetszőleges pontján képes védelmet nyújtani.

 

végpont (PC-k, notebookok)

Bizonyos tevékenységeket (vágólap, titkosított protokollok (pl Skype), CD-DVD írás, pendriveok és egyéb csatlakoztatott perifériák ellenőrzése ) kizárólag a végponton lehetséges felderíteni vagy meggátolni, mely a Data Endpoint modul segítségével történik.